Betydningsfulde fortællinger / Frisør manden

Frisør manden

Ahmet gik til frisøren som han plejet for at få ordnet sit hår og skæg. Ahmet fik en god snak med frisør ejeren. De talte om forskellige emne, og emnet fald på religion snak.


Frisør ejeren: Jeg tror ikke på Guds eksistens, som du siger han gør."

Ahmet: "Jamen, hvorfor gør du ikke det?"

Frisør ejeren: Det er meget nemt at forklare. Prøv at gå ud i verden og se, hvis Gud findes, vil der ikke være så meget uroligheder, katastrofer, syge mennesker, forladte børn, eller lidelser på jordkloden. For hvis Gud havde eksisteret, tror jeg ikke han ville lad disse ting ske.

Ahmet tænkte sig om et øjeblik, og kom frem til at han ikke havde lyst til at diskuterer et unødvendig debat, så han valgte ikke at svare frisør ejeren.

Der Ahmet var færdig med at få klippet hår og trimmet skæg, gik han ud af frisør butikken.I det øjeblikket, så han en mand komme gående på gaden, med langt hår og skæg. Maden så ret rodet ud, det var tydeligt at han ikke var blevet klippet, eller fået trimmet skæget i lang tid. Ahmet vendte tilbage til Frisør butikken.

Ahmet: "Ved du hvad, jeg tror, ikke der findes frisørarbejde”

Frisør ejeren: ”Jeg er her, jeg er frisørarbejder og jeg findes "

Ahmet: " Nej, egentlig ikke. Fordi hvis du gik ned ad gaden, vil du se mænd med langt hår og skæg"

Frisør ejeren: "Hmm ... Jamen hvis de mænd ikke kommer til mig, for at få ordnet hår og skæg, hvordan kan jeg så hjælpe dem?"

Ahmet: ”Du har fuldstændig ret. Og der er lige nøjagtigt det hele drejer sig om. Vi mennesker har valgmuligheder, Jo ser du, Gud eksisterer, og hvis folk ikke går til Ham, er det en beslutning, de selv tag. Så hvordan skal Gud kunne hjælpe dem?"
Så har du svaret på hvorfor folk i verden har det så hård.” 
 
 
 
Oversat fra Tyrkisk hjemmeside:
 
 
Øzlem Øzcan | - Danmark | ozlem-adem@hotmail.com