Betydningsfulde fortællinger / Husbond og Hustru

Husbond og Hustru

En Husbond spørg sin Hustru ”Hustru vil du ikke hente et glas vand til mig” ”Jo min kære husbond selvfølgelig”. På vej tilbage fra køkkenet med et glas vand, opdager hustruen at hendes husbond er faldet i søvn. Hun siger til sig selv, at hun hellere må vente på han står op, for hvad nu hvis han stod op og var meget tørstig. Hustruen venter….

1 time… 4 timer… 7 timer,

”Ej jeg må hellere stadig vente, for hvad nu hvis min husbond er meget tørstig” Hustruen venter til morgen daggry. Der husbonden står op, ser han for sin store overraskelse, at hans hustru har ventet hele natten med et glas vand. ”Hustru har du virkelig ventet på mig, med et glas vand hele natten?” ”Ja min kære husbond” ”Wauw en hustru som dig vil man gør alt for. Hustru ønsk lige hvad du vil af mig, og jeg vil opfylde dit ønske” ” Så sig Wallah og giv mig dit løfte på Korans navn, at du vil opfylde mit ønske, uden at spørg mig hvorfor” Husbonden gav løftet, og lovede at opfylde sin hustruens ønske uden at spørger hende hvorfor. Hustruens havde faktisk en ønske ”Bliv skilt med mig”

Det forstod husbonden ingen ting af. Den hustru som vil gøre alt for mig, vil pludselig skilles. Men han blev nød til at opfylde hendes ønske, uden at spørger hende om hvorfor, der han havet lovet ikke at spørger, hvorfor.

På vej over til Imam, for at holde ham som vidner til deres skilsmisse, falder husbonden pludselig og slår sin knæ, og begynder at bløde. Hustruen bukker sig ned til sin husbond, som ligger på gulvet. ”Kom min kære husbond lad os tag hjem, jeg har ombestem mig og vil ikke skilles fra dig alligevel” hmm det forstod Husbonden ikke noget af. Der de kom hjem satte hustru sig foran sin mand. ”Hør min kære husbond, jeg sad hele den nat, og tænkte at jeg aldrig har set min husbond havde det en dårlig dag, en bekymring, en sygdom eller et lille problem, bare den mindste lidelse, selv når han led tørst, så ville hans tørst kunne slukkes med det samme. Jeg tænkte for mig selv, Har Allah mon glemt ham? for så vil jeg også glemme ham. Men der du faldt og slog dig, tænkte jeg at Allah ikke havde glem dig.”

 

Lidelse har en renselseseffekt i Islam
Lidelse og især sygdom (som også kan være en lidelse) har bl.a. en renselseseffekt i den islamiske forståelse. Nogle af de koraniske ’mestringsstrategier’ er:

• Tålmodighed (Sabr)
• Taknemmelighed (Shukr)
• Standhaftighed (Istiqamah)
• Selvransagelse (tazkiyyah)
• Refleksion (fikr)
• Ihukommelse (dhikr)

Det er altsammen kvaliteter, som Gud ønsker, at mennesker skal tilegne sig. Derfor er det også de samme kvaliteter, muslimer bruger og minder hinanden om, når de bliver ramt af krisesituationer.

Formålet med disse er at opnå en optimal hjertetilstand - i koranisk sprog, et fredfyldt hjerte

Sura 2 (Koen) vers 216

Jeres forskrift er at kæmpe, selvom det er jer imod. Måske hader I noget, selvom det er godt for jer, og måske elsker I noget, selvom det er dårligt for jer. Gud har viden; men det har I ikke.

 

Profeten Muhammed (saw) sagde ”Vær ikke bekymret, det vil rense jer Ishallah”  

Det er dog ikke kun alvorlige sygdom som sletter muslimens synder. Den mildeste form for forkølelse passere ikke muslimen uden en mængde af hans eller hendes synder slettes. Profeten /saw) sagde ” som til gengæld for muslimens smerte, træthed, bekymring, sygdom sorg og endda under en lille omstændighed, vil Skaberen tilgive en del af hans synder” (Imam Bukhari)

Øzlem Øzcan | - Danmark | ozlem-adem@hotmail.com